10 avantaje ale panourilor solare fotovoltaice
Soarele este o sursa de energie regenerabila si disponibila pentru inca o lunga perioada de timp de acum incolo. Trebuie sa stim doar cum sa ne folosim de avantajele acestuia, iar el ne va aduce multiple beneficii. Au fost dezvoltate doua tehnologii majore pentru a valorifica energia pe care acesta ne-o pune la dispozitie. In articolul de azi insa, vorbim despre cele 10 avantaje ale panourilor solare fotovoltaice. Panourile solare fotovoltaice sunt acele tipuri de panouri solare, care transforma energia solara in energie electrica. Si cu ajutorul carora avem posibilitatea sa ne alimentam casa si aparatele electrocasnice cu curent electric.
Tehnologia solara fotovoltaica transforma lumina solara in energie electrica, folosind panouri solare fotovoltaice. Acestea se alimenteaza cu lumina soarelui si nu cu caldura razelor acestuia. Astfel ca sunt o sursa profitabila de energie chiar si atunci cand soarele este mai putin prezent pe cer, iar temperaturile sunt scazute. Folosind un sistem fotovoltaic pentru a-ti produce de unul singur energia electrica, poti scapa de cheltuielile pe care le aveai pana in acel moment la reteaua nationala. Iar de la inceputul anului 2019 ai posibilitatea sa devii prosumator. Si sa injectezi surplusul de energie in reteaua nationala. Pe langa acestea, energia solara ofera multe alte avantaje care merita sa fie mentionate:
- Energia solara este nepoluanta si nici panourile solare fotovoltaice nu polueaza. De asemenea, costurile de mediu impuse prin fabricarea acestor panouri in comparatie cu daunele cauzate de sursele de energie conventionale sunt neglijabile.
- Pe termen lung, utilizand energie produsa de panourile solare fotovoltaice reusesti sa faci economii demne de mentionat. Nefiind nevoit sa platesti facturile pentru energie. Desigur, panourile solare si instalarea acestora implica cheltuieli initiale mari. Dar acest cost este curand compensat de economiile la facturile de energie.
- Energia solara este disponibila intr-o cantitate nelimitata si este inlocuita in mod constant. Valorificand energia solara nu contribui in nici intr-un fel la reducerea cantitatii de energie disponibile. Deoarece soarele va straluici in continuare in fiecare zi.
- Sistemele de panouri solare fotovoltaice pot fi adaptate si personalizate in asa fel incat sa fie flexibile si expandabile in functie de beneficiar. Sistemul de panouri fotovoltaice va fi creat in asa fel incat pe viitor sa poata fi extins in functie de nevoile proprietarului.
- Instalarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice este relativ usoara si ofera o utilizare buna a oricarui spatiu disponibil, fie el vertical sau orizontal.
- Intretinerea panourilor solare fotovoltaice este foarte usoara si nu trebuie facuta foarte des. Avand in vedere ca nu exista piese mobile, nu exista piese care se pot uza si care ar necesita inlocuire intr-un timp scurt. Iar curatarea panourilor se face cu ajutorul unei carpe din microfibra si a unei solutii obisnuite pentru curatarea geamurilor.
- Folosind energia solara pentru a-ti produce de unul singur energia electrica cu care sa iti alimentezi casa nu iei parte la incalzirea globala. Apeland la acest proces nu exista reziduuri generate, iar durata de viata a panourilor solare fotovoltaice este mult mai lunga decat a altor sisteme.
- Energia solara functioneaza peste tot. Indiferent ca alegi sa iti instalezi panouri solare in oras sau la tara, energia solara isi va face treaba si va contribui la alimentarea casei tale cu energie electrica. Cu ajutorul acesteia ai posibilitatea sa ai energie electrica chiar si in zonele in care reteaua nationala de energie nu a ajuns inca, iar instalarea acesteia ar fi dificila si costisitoare.
- Pe piata exista o mare varietate de sisteme de panouri solare. Astfel incat fiecare poate sa aleaga sistemul potrivite pentru nevoile lui. Soarele, este o forma de energie foarte versatila, care poate fi utilizata la scara mica sau la scara mare.
- Energia solara asigura locuri de munca, avand in vedere productia de panouri solare fotovoltaice. Acestea ofera din ce in ce mai multe locuri de munca, in domenii diverse, precum: cercetare, fabricatie, vanzari, instalare sau mentenanta.