Mai multe despre energia solară!
Energia solară este o sursă regenerabilă de energie care câștigă teren datorită beneficiilor pe care le oferă. Panourile solare au scopul de a absorbi energia solară și de a o transforma în energie electrică prin efectul fotovoltaic (PV). Majoritatea caselor au un acoperiș sau o curte care poate fi folosită pentru a instala panouri solare și pentru a produce energie electrică.
Caracteristicile unui sistem solar acasă
Un sistem solar de acasă trebuie să furnizeze suficientă energie electrică pentru a îndeplini toate cerințele de energie ale unei locuințe. De asemenea, ar trebui să fie capabil să furnizeze curent alternativ, deoarece în mod tradițional toate casele folosesc curent alternativ pentru a opera sisteme de iluminat, gadget-uri, aparate și echipamente precum computere, frigidere, mixere, ventilatoare, aparate de aer condiționat, televizoare și sisteme muzicale.
Elemente esențiale ale unui sistem solar acasă
O centrală solară de casă cuprinde mai multe elemente care sunt după cum urmează:
Este nevoie de un număr adecvat de panouri solare pentru a absorbi cât mai multă energie solară. Când este expus la lumina directă a soarelui, un panou solar tipic de acasă produce aproximativ 300 de wați într-o oră, ceea ce înseamnă că într-o zi normală de vară, cuprinzând 10 ore de lumină solară, poate produce aproximativ 3000 de wați sau 3 kWh pe zi. Acest lucru poate varia în funcție de numărul de ore de soare primite în timpul zilei.
Sistemul necesită o baterie care poate fi încărcată de energia solară generată și, de asemenea, poate stoca energie electrică pentru a fi folosită pe timp de noapte. Bateriile sunt utilizate de obicei în sistemele în afara rețelei.
Sistemul are nevoie de un invertor pentru a converti puterea de curent continuu generată în putere de curent alternativ, astfel încât să poată fi utilizată de aparatele sau dispozitivele din casă.
Întregul sistem de energie solară de acasă este interconectat cu cablaje și cablaje adecvate și adecvate pentru a canaliza energia într-o formă utilizabilă.