Eficiența energetică
Eficiența energetică – Aceasta nu este importantă doar din punct de vedere economic, ci și prin prisma efectelor manifestate asupra mediului înconjurător. Astfel, dacă ești interesat de eficientizarea energetică, este posibil ca instalarea de sisteme solare să fie o soluție pentru tine.
Ce înseamnă eficiența energetică?
Eficiența energetică presupune utilizarea unui volum cât mai mic de resurse energetice pentru a obține beneficii precum apă, căldură sau electricitate. Utilizarea combustibililor convenționali (așa cum sunt, de exemplu, cărbunii) nu este eficientă. Procesul presupune consumarea unui volum mare de resurse epuizabile, cu eliberare de emisii de carbon nocive pentru atmosferă. De aceea, se caută constant alternative mai prietenoase cu natura, oferindu-ne totuși confortul dorit. În prezent, datorită tehnologiei, ne putem bucura de electricitate și căldură prin metode inovative și sustenabile.
Astăzi, soluția pentru a crește nivelul de eficiență energetică al unei clădiri, locuințe sau al unui business este reprezentată de instalarea de sisteme care folosesc energii regenerabile pentru a produce energie verde. Astfel de sisteme pot avea diferite utilizări, în funcție de nevoile utilizatorului. Cele mai comune necesități sunt pentru obținerea apei calde, a căldurii sau pentru producerea de energie electrică. În acest ultim caz, este nevoie de instalarea de panouri fotovoltaice.
Sistemele solare și energia verde
Prin energie verde înțelegem acel tip de energie care este produs prin intermediul surselor de energie inepuizabile, cum este cea solară. În momentul de față, cea mai mare parte a electricității și căldurii provine din combustibili. Combustibilii utilizați sunt de obicei gazul, cărbunii, păcura și nu contribuie la protejarea mediului. Din fericire, acum, energia solară este din ce în ce mai folosită pentru a produce energie verde. Concret, sistemele fotovoltaice captează energia emisă de soare și o transformă în energie electrică. Aceasta poate fi folosită atât în locuințe, cât și în domeniul de activitate al afacerii tale. Panourile fotovoltaice se pot asambla la sol sau pe acoperișul clădirilor.
Sursă: Restartenergy